خاموت
خاموت
عوامل بسياري بر روي قيمت ميلگرد و قيمت خاموت تاثير گذار است.
تعيين قيمت خاموت به ميزان قيمت ميلگرد استفاده شده ، بستگي دارد. اگر در توليد اين نوع محصول از ميلگرد ميانه استفاده شود براي تخمين قيمت خاموت، قيمت روز ميلگرد و هزينه خمكاري تعيين كننده قيمت ميلگرد ميباشد.
در عصر فناوري اطلاعات براحتي ميتوانيد قيمت لحظه اي ميلگرد و يا شاخص سهام بورس آن را بررسي و ملاحظه كنيد. زيرا يكي از عوامل مهم در قيمت ميلگرد شاخص سهام بورس ميباشد.
قيمت خاموت در اصفهان و در ايران بخاطر عوامل متعددي متغير است. در ادامه با عوامل تاثيرگذار در قيمت خاموت آشنا ميشويم.
عوامل اصلي تاثيرگذار بر قيمت خاموت
- عرضه و تقاضا
- قيمت مواد اوليه
- شاخص بورس
- هزينه حمل و نقل
- نياز به صنايع وابسته
- تورم جهاني
اين 6 مورد از مهمترين عوامل تاثيرگذار بر قيمت خاموت هستند.
- عرضه و تقاضا: قبل از ورد به بازار صنعت بايد تحليل تكنيكال و بررسي اصل عرضه و تقاضا را بدانيد. هرچه مقدار تقاضا افزايش پيدا كند و عرضه كاهش، قيمت كالا صعود ميكند. و اگر تقاضا براي يك كالا كم و عرضه افزايش داشته باشد، قيمت آن كالا كاهش مي يابد. مهم تر از تحليل ، تحليل و پيش بيني آينده عرضه و تقاضاست. شما بايد بتوانيد با تحليل بازار نتيجه بگيري كه قيمت فولاد و سود آن به چه صورت ميتواند باشد. در شرايط غير از ركود صنعت فولاد يك بازار پر رونق با تقاضاي بسيار است.
- قيمت مواد اوليه: اين عامل تاثير مستقيمي در قيمت محصول نهايي دارد. مشخص است با افزايش قيمت مواد اوليه ميلگرد ، قيمت خاموت نيز در بازار افزايش مي يابد. ابتدا بايد بدانيم مواد تشكيل دهند ميلگرد چيست . مواد اوليه ميلگرد عناصر نيكل و كروم و مواد اصلي آن سنگ آهن و آهن آلات قراضه است. كمبود يا نبود هركدام از اين مواد بر قيمت فولاد تاثير مستقيم دارد. از طرفي با افزايش قيمت فولاد به هر دليلي قيمت مواد اوليه نيز افزايش مي يابد. به اين دليل مبلغ هر كدام بر ديگري تاثير مستقيم ميگذارد.
- قيمت دلار و ارز: قيمت فولاد و ميلگرد با ارز جهاني و دلار محاسبه ميشود. بنابراين قيمت دلار و ارز بر روي قيمت كالا تاثير فراواني دارد.
- هزينه حمل و نقل: در گذشته حمل و نقل فولاد بصورت هوايي انجام ميشد اما با تحريم هاي دولت آمريكا عليه ايران، صادركنندگان فولاد مجبور به استفاده حمل و نقل دريايي شدند كه هزينه بيشتري در بر دارد. سوخت هواپيما و كشتي از نفت و مشتقات آن است كه خود اين سوخت هم از قيمت ارز و دلار تاثير ميگيرد. قيمت صادراتي كمتر از قيمت واقعي آن است تا كشورهاي وارد كننده از ايران فولاد خود را تامين كنند.
- نياز به صنايع وابسته: متاسفانه صنايعي كه متقاضي فولاد هستند به دليل ضعف اقتصادي و ركود بازار ، قادر به توليد انبوه محصول نيستند. اين موضوع مانع از پيشرفت صنايع فولاد و كارخانجات وابسته به آن ميشود. اگر صنايعي مانند خودروسازي، بسته بندي و ... با قدرت بيشتري عمل كنند، تقاضا براي صنايع فولادي نيز افزايش مي يابد.
- تورم جهاني : يكي از عوامل مهم و كليدي در قيمت فولاد ميباشد. 30% فولاد مورد نياز دنيا از كشور چين تامين ميشود و مابقي توسط كشورهاي توسعه يافته توليد ميشوند. در سالهاي اخير كشور چين يكي از مشتريان سنگ آهن ايران و ديگر كشورهاي در حال توسعه است. و كشورهاي صادركننده فولاد براي كاهش هزينه ها صنايع فولاد خود را به كشورهاي توسعه يافته انتقال ميدهند. علت اين كار تورم در سالهاي اخير ميباشد. زماني كه ارزش پول ملي كاهش مي يابد ، صادركنندگان مجبورند براي تهيه مواد اوليه پول بيشتري به كشورهاي فروشنده پرداخت كنند.
برچسب: ،
امتیاز:
بازدید: