مصالح پر مصرف ساختمان سازي
مصالح پر مصرف ساختمان سازي
تير آهن يكي از مصالح بسيار پركاربرد در ساختمان سازي مي باشد كه براي انواع سازه قابل استفاده است . در واقع اين پروفيل پركاربرد سطح مقطعي به شكل هاي I و U دارد . تير آهن براي ساختمان هايي كه داراي اسكلت فلزي مي باشد به عنوان مصالح اصلي قلمداد مي گردد و براي ايجاد استحكام و ساخت اين گونه سازه ها مورد استفاده قرار مي گيرد . تير آهن به طور كلي مي تواند سبب شود كه بارهايي كه به ساختمان وارد مي شود منتقل شده و كار تحمل بارهاي وارده را نيز بر عهده دارد . به طور كلي تير آهن از دو قسمت تشكيل شده است. يك بخش مياني كه جان ناميده مي شود و به عنوان قسمت اصلي در تير آهن شناخته مي شود و قسمت ديگر كه بال نام دارد و در اصل كناره هاي تير آهن است .
با استفاده از تير آهن مزيت هاي زيادي براي سازه به وجود خواهد آمد و اين مصالح به عنوان قطعاتي پيش ساخته توليد مي شوند و در اين صورت سرعت كار را براي اجرا و پياده سازي در سازه بسيار بالا مي برند . اجرا و نصب تير آهن ها با سرعت بالايي همراه مي باشد و همچنين مي توان براي ساختمان هايي كه ارتفاع زياد دارند نيز از تير آهن استفاده كرد .
مزاياي مهم و معايب استفاده از تير آهن
يكي از مزاياي مهم در استفاده از تير آهن براي ساخت سازه ها اين است كه در اسكلت هاي فلزي كه از اين پروفيل استفاده شده امكان توسعه وجود دارد و در مراحل بعدي مي توان سازه را توسعه داد به نحوي كه دلخواه سازنده باشد . از ديگر موارد مهم و مزيت هاي ديگري كه تير آهن دارد اين است كه مصالح آهني فضاي كمتري را نسبت به ديگر مصالح ساختماني مانند بتن اشغال مي كنند از اين رو به عنوان يكي از پروفيل هايي كه مقرون به صرفه هستند شناخته مي شوند .
البته تير آهن ممكن است به عنوان پروفيل ساختماني معايبي نيز داشته باشد . يكي از معايب مهم كه در مورد آن وجود دارد اين است كه تير آهن در برابر خوردگي نمي تواند مقاومت بالايي را از خود نشان بدهد چون به طور كلي مانند فلزات ديگر اگر در معرض محرك ها قرار بگيرد يا شرايط جوي متغير شود به طور طبيعي واكنش نشان مي دهد و دچار خوردگي مي شود . از اين جهت بايد در نظر داشت كه هزينه هاي محافظت نيز بايد براي آن مدنظر قرار بگيرد .
از ديگر معايبي كه تير آهن دارد اين است كه به دليل داشتن ماهيت فلزي بيشتر امكان كمانش در آن به وجود مي آيد . به همين دليل اين مورد مي تواند يكي از مهم ترين معايب استفاده از تير آهن براي سازه باشد . از ديگر معايبي كه تير آهن دارد اين است كه در اسكلت هاي فلزي با تير آهن نمي توان براي اتصال قطعات به يكديگر كنترل كافي را مبذول داشت از اين رو بيشتر اين قطعات به وسيله ابزارهايي مانند پيچ و پرچ به هم وصل مي شوند تا سازه فلزي شكل بگيرد . اگر اتصال به وسيله جوش باشد بايد نظارت دقيق و مهارت كافي در اين زمينه وجود داشته باشد تا بهترين نوع اتصال ايجاد گردد و كيفيت مطلوبي براي مقاومت ساختمان به وجود آيد .
انواع تير آهن
تير آهن داراي تنوع مي باشد كه از نظر ظاهري و همين طور خواص مكانيكي كه دارند دسته بندي مي شوند . انواع تير آهن براي استفاده در صنعتي خاص ساخته و توليد مي گردند . تير آهن تير IPE آهن هاي معمولي هستند و داراي ضخامتي ثابت مي باشند . تير آهن INP ضخامت بال متفاوت از نوع قبلي دارد . تير آهن پهن بال يا هاش كه در طراحي آنها بال و جان با ضخامتي يكسان توليد شده اند ، در نهايت تير آهن لانه زنبوري توليد مي شود كه به دليل داشتن حفره هاي خالي كه در طول جان وجود دارد و اين حفره ها به شكل لانه زنبور هستند با اين عنوان نامگذاري شده است . هر كدام از انواع تير آهن ها طبق استاندارد خاصي توليد مي شوند و انتخاب نوع مناسب صرفه اقتصادي خواهد داشت . تير آهن در اصفهان در انواع مختلف براي سازه هاي گوناگون كاربرد دارد و اين پروفيل صنعتي در هر نوعي كه توليد شود براي سازه اي مناسب داراي مقاومتي مطلوب خواهد بود .
برچسب: ،