خدمات درماني مختلف
خدمات درماني مختلف
درمانگاه محلي است كه در آنجا به درمان بيماران ميپردازند ولي برخلاف بيمارستان بيماري را بستري نمي كنند و فقط به معالجه سرپايي بيماران اقدام مي كنند. اصفهان كلانشهري است با درمانگاه هاي بسيار زياد، ما به بررسي عواملي كه يك درمانگاه را برتر از بقيه ميكند مي پردازيم تا به بهترين درمانگاه در اصفهان برسيم.
درمانگاه ها مي توانند با توجه به نوع اداره آنها به صورت خصوصي، دولتي و يا خيريه تقسيم شده و يا با توجه به نوع كارايي آنها به درمانگاه عمومي و تخصصي اي همانند درمانگاه چشم پزشكي، دندانپزشكي، پوست و مو و موارد بسياري ديگر همانند آن تقسيم بندي شوند. همچنين در هر درمانگاه ممكن است در كنار بخش هاي پزشكي بخش هاي پيراپزشكي هم وجود داشته باشند كه كمك بزرگي براي تكميل درمان و رفاه بيماران مي كند.
مجوز تأسيس و پروانه بهرهبرداري درمانگاه ها را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از طريق دانشگاههاي علوم پزشكي مربوطه صادر مينمايد و از آنجايي كه درمانگاه مؤسسه واحدي است اجازه ثبت قرارداد با شركت هاي بيمه و سازمانهاي خصوصي و دولتي براي جذب بيماران و ايجاد رفاه بيش تر براي آنان را دارد، همچنين درمانگاه ها مي توانند سرنسخه و سربرگ داشته باشد و پذيرش و صندوق واحدي براي بخشهاي مختلف داشته باشد. بديهي است كه هر چقدر يك درمانگاه بتواند با مراكز بيمه و شركت هاي بيش تري قرارداد بسته و در ارتباط باشد شرايط رفاه عمومي بسيار بهتر و بيشتري را براي گروه هاي متنوعي از جامعه فراهم مي آورد و از طرفي جذب سرمايه بالاتر از اين طريق و گسترش و پيشرفت درمانگاه باعث رفاه بيماران مراجعه كننده بدان جا مي شود.
معمولا حتي وقتي صبحت از درمانگاه و ساختمان هايي با كاربري پزشكي ميشود افراد بسيار ناراحت و مكدر مي شوند و اصولا اين مكان ها نمي تواند محيط دلچسبي براي هيچ كس باشد؛ در آيين نامه تاسيس درمانگاه ها آمده است كه ساختمان درمانگاه و تعداد اتاق ها و كليه شرايط لازم براي تهويه ، نور ، سيستم هاي حرارتي و برودتي ، بايد منطبق با اصول بهداشتي و فني بوده و مورد قبول و تصويب وزارت يا دانشگاه – دانشكده مربوطه قرار گيرد. همچنين در دو تبصره آن آمده است كه حداقل تعداد اتاق براي تاسيس درمانگاه عمومي شامل شش اتاق و يك سالن انتظار با امكانات كافي مي باشد. سطح كلي زير بنا بايد حداقل دويست متر مربع بدون در نظر گرفتن فضاي لازم جهت بخش هاي پاراكلينيك بوده و پيش بيني هاي لازم براي كليه اقدامات ايمني از جمله اطفاي حريق شده باشد وحداقل تخت هاي لازم جهت تزريقات و پانسمان و سرم درماني و تحت نظر ، شش عدد با تفكيك فضاي لازم براي خانم ها و آقايان مي باشد. درمانگاه ها با توجه به جمعيت، پراكندگي بسيار خوبي دارند كه البته نوع خدمت رساني درمانگاه، ساعت كاري يا شبانه روزي بودن آن و پزشكان معالج آن در تعيين سطح كيفيت درمانگاه نقش به سزايي دارد. اما امروزه علاوه بر همه اين مسائل نكته ديگري كه بسيار حائز اهميت است اين است كه محيط درمانگاه بايد به طوري ساخته شود كه فرد از زيبايي، دكوراسيون و نما و تمام وسايل موجود در محيط درمانگاه و مركز پزشكي آرامش گيرد و اين خود يكي از اركان اصلي در بهبود بيماريه بيمار به حساب مي آيد.
برچسب: ،